Μέχρι και το τέλος Μαίου μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης οι μαθήτριες και οι μαθητές που θέλουν να μετεγγραφούν, να εγγραφούν ή να ανανεώσουν την εγγραφή τους σε κάθε τάξη των δημόσιων γενικών και επαγγελματικών λυκείων για το ερχόμενο σχολικό έτος 2018-19.

Η δήλωση/αίτηση εγγραφής θα γίνεται δεκτή από τις δέκα το πρωί (10 πμ) τής ερχόμενης Δευτέρας 14 Μαίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr. Τα απαραίτητα στοιχεία θα συμπληρώνουν οι ενδιαφερόμενοι, ενώ για λογαριασμό των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών την ευθύνη των στοιχείων θα έχουν οι κηδεμόνες τους.

Περισσότερα αναφέρονται στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας (http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2018/ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ_Ηλεκτρονική_ΑΙΤΗΣΗ_-_Δήλωση_Προτιμησης_signed.pdf)

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των αποφοίτων των λυκείων για την εισαγωγή στην επόμενη βαθμίδα ξεκινούν στις 8 Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας (https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2018/04_04_18_%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1_2018_%CE%A5_%CE%91.pdf).