«Άδικη, αβάσιμη και μη πρέπουσα συμπεριφορά» χαρακτηρίζει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Κυκλάδων τις προ ημερών αποστροφές τού ακτοπλόου Μάριου Ηλιόπουλου της εταιρίας Sea Jets εναντίον «λιμενάρχη που υπηρετεί σε λιμεναρχείο των Κυκλάδων».

Κατά την πρόσφατη μεγάλη σύσκεψη στη Σύρο για τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής κάλυψης τού νομού, ο κ.Ηλιόπουλος (τον οποίο ονοματίζει η ανακοίνωση της ΕΠΛΣ) και συνάδελφοί του άφησαν αιχμές για αρκετά νησιώτικα λιμεναρχεία.

Αφορμή για την αρνητική κριτική ήταν η αυστηρότητα των λιμενικών αρχών, τις οποίες υπερασπίσθηκε ο παριστάμενος υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός κυρίως έναντι του κ.Ηλιόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε απροσχημάτιστα στον λιμενάρχη Τήνου.

Σύμφωνα με απόσπασμα από τη σχετική αναφορά τής vista για τη σύσκεψη στη Σύρο (23/10):

Η ΕΠΛΣ, χωρίς να κατονομάζει τον λιμενάρχη που εθίγη, αναφέρει -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή της ότι «…τα στελέχη τού Σώματος έχουν καθήκον και υποχρέωση να επιβάλλουν κυρώσεις κατά των παραβατών, οι οποίοι έχουν δυνατότητα να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα για τη δικαίωσή τους και όχι να λοιδορούν δημόσια τα στελέχη».