Σε νησί των Κυκλάδων ή της Δωδεκανήσου θα εγκατασταθεί το 2019 η έδρα τού διεθνούς διαγωνισμού «Ευρωπαίος Νέος Σεφ» σύμφωνα με απόφαση του οργανισμού «Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης», τα μέλη τού οποίου μετέχουν στο διεθνές «Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού».

Η περιοχή τού νοτίου Αιγαίου έχει ήδη ανακηρυχθεί Γαστρονομική Περιοχή για το 2019, ενώ ο ρόδιος μάγειρος Σταμάτης Μισομικές κέρδισε πέρυσι το βραβείο «European Young Chef», στον διαγωνισμό που έγινε στη μόνιμη μέχρι σήμερα έδρα του τη Βαρκελώνη.

Δεδομένων αυτών, η αντιπροσωπεία τής Περιφέρειας νοτίου Αιγαίου ( Χάϊντυ Λαζάνη-Σουζάννα Τριανταφύλλου) διεκδίκησε την έδρα κατά κατά τη σύνοδο των εκπροσώπων των «Γαστρονομικών Περιφερειών» που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα τής Λεττονίας και κέρδισε τη μεταφορά τής έδρας τού διαγωνισμού από την καταλάνικη πρωτεύουσα.

Διεκδικητής του βραβείου μαγειρικής στη φετινή διοργάνωση στη Βαρκελώνη είναι ο επίσης ρόδιος εικοσάχρονος Σπύρος Κουγιός, (δεύτερος από αριστερά στη φωτό αριστερά, με τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Νίκο Χριστοφόρου, τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον Σταμάτη Μισομικέ).

Ο Κουγιός αναδείχθηκε υποψήφιος της περιοχής στον προ ημερών τελικό στη Σύρο, με ανταγωνιστές από τη Σαντορίνη, την Κω και τον εκ Τήνου Αντώνη Φουστάνια (φωτό δεξιά).