Πρόσκληση απευθύνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε όλους τους εμποροπαγγελματικούς φορείς τού νομού – να εκπροσωπηθούν σε μεγάλη διάσκεψη στα κεντρικά Γραφεία του, για το μέλλον των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα λιμάνια της Αττικής.

Η διάσκεψη των εκπροσώπων των τοπικών οικονομιών θα πραγματοποιηθεί σε είκοσι μέρες και το Επιμελητήριο ζητεί από τους προσκεκλημένους του και τους φορείς να καταθέσουν εγγράφως μέχρι τις 16 Οκτωβρίου τις απόψεις και τις προτάσεις τους για το μείζον πρόβλημα που επηρεάζει την οικονομική ζωή τού τόπου, αν δεν θα καταφέρουν να έχουν φυσική εκπροσώπηση.

Προκειμένου να συμμετάσχουν -μέσω τηλεδιάσκεψης- στη ζωντανή διαδικασία στην Ερμούπολη όσοι αρμόδιοι ή ενδιαφερόμενοι από τα νησιά θα ήθελαν, τα κεντρικά γραφεία τού Επιμελητηρίου θα είναι συνδεδεμένα on line με τα κατά τόπους Γραφεία του. Το Γραφείο Τήνου βρίσκεται στην οδό Νικολάου Γκύζη και ο τηλεφωνικός αριθμός του είναι 2283 0 22404.

Ταυτόχρονα με τις διαβουλεύσεις των εμποροπαγγελματικών φορέων, στη Σύρο θα συνεδριάζει και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) νοτίου Αιγαίου, καθώς η μεγάλη διάσκεψη οργανώνεται από το τοπικό παράρτημά της των Κυκλάδων.

Ο πρόεδρός του δήμαρχος της Σύρου και το Επιμελητήριο καλούν στην Ερμούπολη και τους αυτοδιοικητικούς τής περιοχής, τοπικούς πολιτικούς εκπροσώπους και αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Μέχρι τη διάσκεψη της 23ης Οκτωβρίου θα συνεχίζονται οι επαφές και οι διαβουλεύσεις των οργανωτών με εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιριών.