Απόψε το βράδυ στις 9μμ  το εκ Τήνου «Θεατροποιείο» ανεβάζει στην Πάρο, στο πλαίσιο  της εικοστής ένατης Συνάντησης  Ερασιτεχνικών Θιάσων τού Αιγαίου, την παράσταση-παρωδία και φετεινή επιτυχία του «Πόσο ατάλαντοι».

Η Συνάντηση θα εξελιχθεί στην Παροικιά και τη Νάουσα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στον ανακατασκευασμένο χώρο τού Επαγγελματικού Λυκείου τού νησιού (φωτό δεξιά).

Τη διοργάνωση υπογράφουν η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, ο δήμος Πάρου και η Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου αλλά θα μετάσχουν και δώδεκα θίασοι από το βόρειο Αιγαίο. Από τις Κυκλάδες προέρχονται δέκα θίασοι και από τα Δωδεκάνησα έξη.

Αυτοσαρκασμός χωρίς φόβο

 Το «Πόσο ατάλαντοι» παρουσιάζεται δεύτερο στη σειρά απόψε-πρώτη μέρα των παραστάσεων.  Πρόκειται για ένα έργο γύρω από ένα -θεατρική αδεία- εγχείρημα της τηνιακής θεατρικής ομάδας να ανεβάσει το κλασσικό τού Σαίξπηρ  «Ρωμαίος και Ιουλιέττα». Το εγχείρημα καταλήγει σε παρωδία επειδή στον θίασο (κατά το έργο) λείπουν το ταλέντο και πόροι, ενώ περισσεύει η αδιαφορία και η αδεξιότητα των συντελεστών.

Οι (αληθινοί) άνθρωποι του «Θεατροποιείου» παρωδούν το δράμα τού Σαίξπηρ και αποτολμούν τον αυτοσαρκασμό τους χωρίς να φοβούνται να ακούσουν την αποστροφή «πόσο ατάλαντοι», ακόμη και αν την ακούσουν.

Το έργο είχε παρουσιασθεί την άνοιξη στο Πνευματικό Κέντρο και το καλοκαίρι στα Λουτρά σε σκηνοθεσία Ελευθερίας Αφεντάκη. Παίζουν οι Ελένη  Πολυκανδρίτου, Γιάννης Τουφεκλής, Μιχάλης Βασσάλας, Βαγγέλης Βελαλλόπουλος, Αλίκη Κουτρουλάκη, Νικηφόρος Απέργης, Στέλλα Βιδάλη, Μαίρη Σοφιανού, Αλέξανδρος Κελαϊδίτης.

Στην επιτυχία του είχαν συντελέσει και οι Αρτέμης Γελανδαλής, Νικόλας Μανιατάκος, Νεκτάριος Αντωνόπουλος, Φωτεινή Ξενάκη, Παναγιώτης Τουφεκλής, Δημήτρης Ξανθός, Σοφία Ρουμάνη και Φωτεινή Ξενάκη.