Αισθητή είναι η αλλαγή τής φθινοπωρινής ατμόσφαιρας στην Τήνο, με μια πρώτη μικρή γεύση από χειμώνα. Η θερμοκρασία πέφτει μερικώς, η ένταση των ανέμων δυναμώνει και  προβλήματα προκαλούνται στις θαλάσσιες συγκοινωνίες έστω και για λίγο.

Nωρίς το πρωί εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου από λιμάνια της Αττικής αλλά αργότερα άρθηκε και τα πλοία αναχώρησαν προς τα νησιά.

Οι άνεμοι πάντως κατά το τρέχον διήμερο θα φθάσουν και πιθανόν θα ξεπεράσουν τα οκτώ μπωφόρ, αφήνοντας θεωρητικά ανοικτά το ενδεχόμενο ενός νέου απαγορευτικού.

Στην Τήνο προβλέπεται ασθενής βροχή αύριο το μεσημέρι, ασθενής βροχή αλλά και καταιγίδα προς το απόγευμα της Κυριακής. Τα φαινόμενα θα υποχωρούν από τη Δευτέρα και από την Τρίτη ο καιρός θα στρώσει και πάλι.

Προς το παρόν, λόγω τού υψηλού κυματισμού, καλόν είναι κάθε απόπλου σκάφους να προηγείται ενημέρωση προς το τοπικό λιμεναρχείο.

Όπως αναφέρεται στη γενική πρόγνωση του ιστότοπου meteo.gr για σήμερα:

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά κατά τόπους σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στην περιοχή του Κάβο Ντόρο οι εντάσεις των ανέμων δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να αγγίξουν και τα 9 μποφόρ.