«Παράθυρο» στη συστηματική προσέλκυση ρωσικού τουρισμού στην Τήνο και, επιπλέον, στη διαμόρφωση ορθόδοξου προσκυνηματικού ρεύματος από τη Ρωσία ανοίγει η νέα ελληνορωσική τουριστική συμφωνία.

Αθήνα και Μόσχα επενδύουν πολλά σ’ αυτή τη συμφωνία που υπέγραψαν προ ημερών στη ρωσική πρωτεύουσα οι αρμόδιες υπουργοί Έλενα  Κουντουρά και Άλλα Μανίλοβα, με την ευκαιρία τής έναρξης του «Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-18».

Βάσει τής συμφωνίας θα λειτουργήσουν στις δύο χώρες φόρα για τον πολιτισμό, τον εν γένει και τον θεματικό τουρισμό, για το επιχειρείν και τις επενδύσεις σε διάφορα πεδία και στην προσκυνηματική κινητικότητα.

Εκδηλώσεις που θα ενσωματωθούν στο φόρουμ για τον θρησκευτικό τουρισμό, για τον πολιτισμό ή άλλες κατά τη διάρκεια του 2018 θα μπορούσε να φιλοξενηθούν στην Τήνο και αυτό το ενδεχόμενο είναι σκόπιμο να ερευνηθεί.

Τεχνογνωσία θα μπορούσε να αντληθεί από πρωτόκολλο συνεργασίας που έχουν συνυπογράψει προ ετών το υπουργείο Τουρισμού και η μητρόπολη Δωδεκανήσου, καθώς και από άλλο μεταξύ τού υπουργείου, της Εκκλησίας τής Ελλάδος και της Εκκλησίας τής Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) αναζητεί για λογαριασμό τής Τήνου ερείσματα σε χώρες με κρατούν το ορθόδοξο χριστιανικό ρεύμα και, στο πλαίσιο αυτό, τον Αύγουστο είχε φιλοξενηθεί στο νησί συνεργείο τής ρουμανικής τηλεόρασης.