Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα δέχεται ο δήμος Τήνου υλικό προβολής από επαγγελματίες, επιχειρήσεις και ομάδες εναλλακτικού και υπαίθριου τουρισμού, για την διαφήμισή τους στη μεγαλύτερη ειδικευμένη έκθεση Nostos Expo τού δήμου Ναυπάκτου. Η προβολή αφορά υπηρεσίες αναρρίχησης, κατάδυσης, πεζοπορίας, γιόγκα, σέρφινγκ, ιππασίας κ.ά.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα πολλών υπουργείων, του οργανισμού τουρισμού, αυτοδιοικητικών φορέων και επιμελητηρίων. Στα περίπτερα που θα στηθούν στους χώρους τής Nostos θα προβάλλονται οι τουριστικές υπηρεσίες πρακτορείων και γραφείων ταξιδίων, εταιριών ηλεκτρονικού εμπορίου, αεροπορικών και ακτοπλοϊκών, καθώς και εκπροσώπων καταλυμάτων κάθε είδους.

Η Nostos Expo θα ανοίξει τις πόρτες της στις 13 μέχρι και θα ολοκληρωθεί στις 16 Οκτωβρίου και -ως διοργάνωση προωθητική τού εναλλακτικού τουρισμού- μπορεί να προβάλλει αποτελεσματικά τις δυνατότητες που έχει η Τήνος σ’ αυτό το πεδίο και τη συναφή επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησί.

Στη Ναύπακτο επιχειρείται η διαμόρφωση δικτύου συνεργαζομένων περιοχών και αυτοδιοικητικών φορέων από τα Βαλκάνια μέχρι τη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Στόχος είναι η προώθηση του υπαίθριου τουρισμού και η μεγάλη διάρκειας αξιοποίησή του μέσα στο έτος.

Γι’ αυτό ο δήμος Ναυπάκτου προβάλλει κάθε εκδοχή εναλλακτικού τουρισμού και διακοπές συνδυασμένες με υπαίθριες σπορ δραστηριότητες: Ιστιοπλοία, σέρφινγκ, κανώ-καγιάκ, σκι στη θάλασσα, ποδήλατο στο βουνό, ορειβασία, αναρρίχηση κ.ο.κ αλλά και τον ειδικό ή θεματικό τουρισμό, όπως ο γαστρονομικός, ο συνεδριακός κι’ ο θρησκευτικός.