Τον συνεργατισμό, την εξωστρέφεια και την αποτελεσματικότητα της κίνησης Tinos Food Paths τίμησε το περιοδικό «Γαστρονόμος», κατά την απονομή των βραβείων του για δέκατη συνεχή χρονιά, στο Ζάππειο.

Η κυρίως εκδήλωση στο μέγαρο περιέλαβε τη βράβευση παραδοσιακών και μοντέρνων επιχειρηματιών τής πρωτογενούς παραγωγής, παραγωγών ζωϊκών και φυτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας απ’ ολόκληρη την Ελλάδα.

Πριν και μετά από την εκδήλωση, η τηνιακή αντιπροσωπεία εξέθετε και παρουσίαζε τοπικά προϊόντα, τρόφιμα, κρασιά και γλυκά, όπως αναδεικνύει και μίνι βίντεο από το facebook των διοργανωτών.

Τη βραδυά άνοιξε ο διευθυντής τής εφημερίδας «Καθημερινή» που εκδίδει τον «Γαστρονόμο». Συντονίστρια ήταν η εκ Πύργου δημοσιογράφος Χριστίνα Βίδου (φωτό) και εισήγαγε στη βράβευση της Ομάδας των FP με βίντεο, η ηχητική σύνοψη του οποίου περιγράφει την κεντρική ιδέα τής Ομάδας:

Στην αντιφώνησή του, ο πρόεδρος του συλλόγου επιχειρηματιών εστίασης Τήνου Τάκης Καλογεράτος (φωτό με τις Αναστασία Δεληγιάννη και Ευγενία Αλλοιμόνου από τον δήμο) ανέφερε ότι τα FP αποσκοπούν στην προβολή ολόκληρου του νησιού και στην καθιέρωσή του ως γαστρονομικού τουρισμού. Μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

Περήφανοι εθελοντές

Μιλώντας στη vista για τη βράβευση στο Ζάππειο λίγο μετά την πραγματοποίησή της, ο Αντώνης Ψάλτης από τα FP χαρακτήρισε το βραβείο ως την πιο σημαντική διάκριση, ως ηθική ανταμοιβή για τους Εθελοντές και ως επιπλέον κίνητρο γι’ αυτούς.

♠  Οι υπόλοιποι βραβευμένοι στο Ζάππειο, αυτοί που δεν σας ήξεραν, σας πλησίασαν; Έδειξαν να δέχονται ότι κάνετε κάτι σημαντικό;

Ενυπωσιάσθηκα από την υποδοχή. Διαπιστώσαμε ότι μας ξέρουν πολλοί τελικά (γέλια). Πολλοί ενδιαφέρθηκαν να ακούσουν από μας τους ίδιους γι’ αυτά που έχουν μάθει για μας.

♠  Αυτή η αναγνωρισιμότητα, αυτή η προφανής αποδοχή…σάς τροφοδοτούν με κάποιες ιδέες για το μέλλον; Για τον επόμενο χρόνο;

Ε…ναι. Αυτό που βρήκαμε στο Ζάππειο μας «κτυπά καμπανάκια» να μην αφήσουμε αυτό που κάνουμε. Να γίνουμε καλύτεροι. Να σκεφθούμε κι’ άλλα…Το σημαντικό όμως είναι αυτό που βιώνουν όλα τα παιδιά, κυρίως οι εθελοντές που ήταν εδώ. Νομίζω ότι ήταν φοβερό γι’ αυτούς και θα φύγουν πολύ περήφανοι…

Η επιβράβευση των Food Paths από το πιο αναγνωρισμένο μέσο ενημέρωσης στον χώρο τής διατροφής ανεβάζει κι’ άλλο τον πήχυ για το μέλλον τής διοργάνωσης. Η Ομάδα της όμως δουλεύει εδώ και καιρό για την «επόμενη μέρα». Σ’ αυτήν θα παίξουν ρόλο οι μέχρι τώρα εθελοντές τής διοργάνωσης, το νέο δυναμικό της, όπως είχε αποτυπωθεί στη συζήτησή τους με τη vista.