Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία των ξενοδόχων για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στη 39μελή διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.

Μετά τη -μέσω ίντερνετ- έκφραση της  προτίμησής τους θα λάβουν ψηφιακή απόδειξη για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα  11 Σεπτεμβρίου.

Στις Κυκλάδες, για τις κατηγορίες ξενοδοχείων πέντε αστέρων, τεσσάρων και τριών αστέρων, προβλέπονται δύο θέσεις στη διοίκηση του επιμελητηρίου αλλά οι υποψήφιοι -όπως τους ανακοίνωσε ο φορέας τους- είναι τέσσερεις. Οι:

Μανώλης Καραμολέγκος («Σουίτες Μελτέμι», 4* – Περίσσα Θήρας), Όλγα Παπαδάκη («Θαρρόη», 5* – Μύκονος), Γιώργος Πίττας  («Λεύκες» 4* – Λεύκες Πάρου) και Ανδρέας Φιορεντίνος («Ρήνεια», 4* – Μύκονος). Για τη μία θέση τού εκπροσώπου ξενοδοχείων δύο αστέρων και ενός είναι υποψήφιος ο Γιάννης Μαργαρίτης («Μπαρμπούνι», 2* – Νάξος).

Η ψηφοφορία γίνεται μέσω «ηλεκτρονικής κάλπης», η οποία είναι ένας ηλεκτρονικός σύνδεσμος (URL) μοναδικός για κάθε κατάλυμα. Είναι μέρος τού ειδικού συστήματος πληροφορικής «ΖΕΥΣ» μέσω τού οποίου διεξάγεται η ψηφοφορία στις δώδεκα περιοχές/εκλογικές ομάδες τού επιμελητηρίου ανά τη χώρα.

Το σύστημα «ΖΕΥΣ» έχει αναπτύξει και υποστηρίζει τεχνολογικά η ανώνυμη εταιρεία «Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας» τού Δημοσίου (ΕΔΕΤ ΑΕ).

Το επιμελητήριο έχει υπογράψει σύμβαση με την ΕΔΕΤ,  βάσει τής οποίας η εταιρία έχει πλήρη την ευθύνη για το αδιάβλητο και το απόρρητο των εκλογών, για την άρτια ολοκλήρωση της διαδικασίας.