Μέλος τής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) τής Εκκλησίας τής Ελλάδος για την εκατοστή εξηκοστή περίοδό της (1.9.2017-31.8.2018) είναι ο μητροπολίτης Τήνου-Σύρου Δωρόθεος.

Επιφάνιος

Δωρόθεος

Στην παρούσα σύνθεση της συνόδου, που συνεδριάζει μέχρι μεθαύριο-Πέμπτη υπό την προεδρία τού αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, μετέχει και ο έτερος επίσκοπος Κυκλάδων (Θήρας-Αμοργού) Επιφάνιος  (φωτό αριστερά).

Μέλος κατά την τρέχουσα περίοδο και ο -γεννημένος στη Σύρο καθηγητής στην παλιά Ιερατική Τήνου- μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος ενώ, κατά το κανονικό, απών από τη φετινή σύνθεση είναι ο τήνιος μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος.

Ως αρχιγραμματέας τής συνόδου εξακολουθεί ο Μεθώνης Κλήμης.

Νικόλαος

Παύλος

Σύμφωνα με την τηρούμενη σειρά, τα μέλη τής συνόδου είναι οι μητροπολίτες Σύρου-Τήνου-Άνδρου-Κέας και Μήλου Δωρόθεος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Κερκύρας-Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, Γλυφάδας-Ελληνικού-Βούλας-Βουλιαγμένης-Βάρης Παύλος, Θήρας-Αμοργού και Νήσων Επιφάνιος, Δράμας Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Λαγκαδά-Λητής-Ρεντίνης Ιωάννης, Χίου-Ψαρών-Οινουσσών Μάρκος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος.