Τα φυσικά πλεονεκτήματα της Τήνου και τα προνομιακά πεδία της για τον εναλλακτικό τουρισμό προβάλλει αντιπροσωπεία τού δήμου που μετέχει στην αποστολή τής Περιφέρειας νοτίου Αιγαίου στην κλαδική έκθεση Tour Natur (Τουρισμός και Φύση), η οποία  ολοκληρώνεται σήμερα στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας.

Η έκθεση πραγματοποιείται για δέκατη τέταρτη χρονιά και είναι σημείο διεθνούς αναφοράς και λόγω τού ότι οι γερμανοί που επιλέγουν διάφορες εκδοχές υπαίθριου τουρισμού ξοδεύουν σ’ αυτόν περισσότερα από οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Η έκθεση είναι η πρώτη τής φετινής χρονιάς προβολής τής Περιφέρειας, ενώ από τις Κυκλάδες μετέχουν η Τήνος, η Άνδρος, η Σέριφος, η Τζια και η Αμοργός.

Φέτος η έκθεση επικεντρώθηκε στον υπαίθριο τουρισμό και ειδικά στην ποδηλασία βουνού, στο κανώ, την πεζοπορία και την αναρρίχηση. Το γενικό αντικείμενό της περιλαμβάνει επιπλέον καταδύσεις, σέρφινγκ, καγιάκ, κολύμβηση αντοχής, ιππασία, ορειβασία, διέλευση μονοπατιών, ποδηλασία πόλης και αγρο-κτηνοτροφικά καμπς.

«Ναι» του δήμου για την έκθεση Nostos

Εν τω μεταξύ, το δημοτικό συμβούλιο Τήνου ενέκρινε τη συμμετοχή τού δήμου στην έκθεση Nostos Expo στη Ναύπακτο, καθώς και τις αναγκαίες πιστώσεις.

Η έκθεση, η μεγαλύτερη υφιστάμενη για τον εναλλακτικό τουρισμό, θα γίνει από τις 13 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου και είναι χρήσιμη τόσο για την προβολή των δυνατοτήτων τής Τήνου όσο και για τη συναφή επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησί.

Περιφέρειες, δήμοι και αναπτυξιακές εταιρίες τους, καθώς και επιμελητήρια είναι μεταξύ των εκθετών στη Nostos. Στα περίπτερα της έκθεσης προβάλλονται γενικές τουριστικές υπηρεσίες (πρακτορεία, γραφεία ταξιδίων και εταιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες, εκπρόσωποι καταλυμάτων κάθε είδους κ.ο.κ).

Επιπλέον προβάλλεται κάθε εκδοχή εναλλακτικού τουρισμού, διακοπών δηλαδή συνδυασμένων με υπαίθριες δραστηριότητες σπορ χαρακτήρα όπως ιστιοπλοία, σέρφινγκ, κανώ-καγιάκ, σκι στη θάλασσα, ποδήλατο στο βουνό, ορειβασία, αναρρίχηση κ.ο.κ αλλά και ειδικού ή θεματικού τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός, ο συνεδριακός, ο θρησκευτικός κ.ά.