Κορυφώνεται η περίοδος των καλοκαιρινών πανηγυριών στα χωριά τής Τήνου, με κοινωνικές ή θρησκευτικές αφορμές. Πέρα απ’ όσα μπορεί να πει κάποιος γι’ αυτά, δεν μπορεί να παραβλέψει ένα.

Ένα αγαθό πολυτελείας. Την προσήλωση των ανθρώπων των χωριών και των διοργανωτών σ’ ένα κοινό αγαθό, την ανεπιτήδευτη συλλογική προσφορά, τη συνεργασία τους στην κοινότητα.

Το Σάββατο μια μακρά σπονδή, που χρειάσθηκε σχεδόν μισό τόνο νέκταρ ολοκλήρωσε το Φεστιβάλ Κρασιού στον Τριπόταμο, με το κλίμα να είναι καλό, με τους μεζέδες, τις μουσικές, τους χορούς και τις χαρές να κρατούν κοσμοπλημμύρα στο χωριό μέχρι το πρωί.

Η πρώτη μέρα τού φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στην ψυχαγωγία των παιδιών και στην επαφή τους με όσα συνδέουν τον τρύγο, το κρασί και το παραδοσιακό νοικοκυριό. (βίντεο Κάρολος Βιδάλης – facebook)

Όλες οι ταράτσες γίναν πίστες φέτος!!!!!

Posted by Karolos Vidalis on Samstag, 19. August 2017

Στον Κουμάρο το -επίσης Σαββατιάτικο- γλέντι ήταν για το πανηγύρι τής Ευαγγελίστριας. Ο κόσμος ήταν πολύς αλλά αρμονικά διαμοιρασμένος στην επιμήκη…πίστα τού χωριού.

Οι διοργανωτές αντιμετώπιζαν αποτελεσματικά τις πολλές επιθυμίες ενός ετερόκλητου κοινού. Η παρασκευή και διανομή κερασμάτων και μεζέδων ήταν διαρκής, η…ψηστική ομάδα – ομάδα για ρεκόρ. (βίντεο Νικολέττα Φωσκόλου – facebook)

Posted by Νικολέττα Φωσκόλου on Sonntag, 20. August 2017