Ευκαιρία σε επιχειρήσεις εναλλακτικού και αθλητικού τουρισμού των Κυκλάδων – να προβάλλουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας κατά την τριήμερη (1-3/9) κλαδική έκθεση Tour Natur (Τουρισμός και Φύση) δίδει η Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.

Η Περιφέρεια θα μετάσχει στην έκθεση και διευκολύνει τη φυσική παρουσία σ’ αυτήν εκπροσώπων δήμων και επιχειρήσεων. Ο δήμος Τήνου έχει ήδη ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία, «για να προβάλλει την ποικιλία τού τουριστικού προϊόντος υπαίθρου» το οποίο μπορεί να προσφέρει το νησί. Συμμετοχή έχουν δηλώσει και οι δήμοι Άνδρου, Σερίφου, Κέας και Αμοργού.

Οι επιχειρήσεις των Κυκλάδων που θέλουν να εκπροσωπηθούν μέσω τής Περιφέρειας μπορούν να  δηλώσουν συμμετοχή με μέηλ στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ttd@pnai.gov.gr και f.parabaloy@1730.syzefxis.gov.gr το αργότερο μέχρι τις 30 Αυγούστου. Μέχρι την ίδια μέρα το αργότερο πρέπει να έχει παραδοθεί στην Περιφέρεια έντυπο ή ηλεκτρονικό υλικό για την προβολή δήμων και επιχειρήσεων.

Το φετινό πρόγραμμα της έκθεσης επικεντρώνεται στην ποδηλασία βουνού, στο κανώ, την πεζοπορία και την αναρρίχηση. Το εν γένει αντικείμενό της περιλαμβάνει επιπλέον καταδύσεις, σέρφινγκ, καγιάκ, κολύμβηση αντοχής, ιππασία, ορειβασία, διέλευση μονοπατιών, ποδηλασία πόλης και αγρο-κτηνοτροφικά κάμπς. Μέσω τής έκθεσης προωθείται και ο εξοπλισμός συναφών επιχειρήσεων, ενώ φέτος, λιγότεροι από τριακόσιοι εκθέτες θα προβάλλουν περισσότερους από πέντε χιλιάδες προορισμούς.

Η έκθεση στο Ντύσσελντορφ πραγματοποιείται για δέκατη τέταρτη χρονιά και είναι σημείο διεθνούς αναφοράς και λόγω τού ότι οι γερμανοί που επιλέγουν διάφορες εκδοχές υπαίθριου τουρισμού ξοδεύουν σ’ αυτόν περισσότερα από οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ.