Περισσότεροι από «τρεις Ελλάδες άνθρωποι» διακινήθηκαν στα αεροδρόμια της χώρας από την αρχή τού χρόνου, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβατών κατά το πρώτο φετεινό επτάμηνο αυξήθηκε κατά περίπου 10% ή κατά περίπου 2,8 εκατομμύρια ανθρώπους από το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Οι διακινούμενοι χρησιμοποίησαν -από και προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας- περισσότερες από διακόσιες εξήντα χιλιάδες πτήσεις (επίσης οριακά αυξημένες φέτος). Με τις πτήσεις εξωτερικού διακινήθηκαν περί τις σαρανταπέντε χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι απ’ όσοι με τις πτήσεις εσωτερικού.

Κατά σχεδόν 9% αυξήθηκε η συνολική επιβατική κίνηση (εσωτερικού-εξωτερικού) τον Ιούλιο, με τους επιβάτες να πλησιάζουν τα δέκα εκατομμύρια. Τον ίδιο μήνα, από το εξωτερικό εισήλθαν αεροπορικώς περισσότεροι από 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι καταγράφοντας αύξηση 7,5% σε σύγκριση με τον περισυνό Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στην κίνηση επιβατών επταμήνου είχαν τα ανανεωμένα αεροδρόμια της Πάρου και της Νάξου κατά 205% και κατά 42% αντιστοίχως.

Η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση Ιουλίου, σε απόλυτους αριθμούς, καταγράφηκε στην Αθήνα με περισσότερους από δυόμισυ εκατομμύρια επιβάτες, στο Ηράκλειο Κρήτης με 1,4 εκ., στη Ρόδο με σχεδόν ένα εκατομμύριο επιβάτες, στη Θεσσαλονίκη με επτακόσιες πενήντα χιλιάδες και στην Κέρκυρας με λίγο περισσότερους από εξακόσιες χιλιάδες ανθρώπους.