Αρκετούς ξάφνιασε -από τους λίγους που γνώριζαν- το ότι η κυρία Βασιλική Θάνου βρέθηκε στην Τήνο και συμμετέσχε στον εορτασμό για το όραμα της αγίας Πελαγίας, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Το σημείωμα συνδέει την παρουσία τής κυρίας Θάνου στο νησί με τις ιδιότητές της ως νυν διευθύντριας του Νομικού Γραφείου τού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ως τέως πρωθυπουργού. Ωστόσο, οι πληροφορίες διχάζονται.

Αρμόδιοι παράγοντες δεν θεωρούν την επίσκεψή της ως «τυπική μιας λειτουργού τού μεγάρου Μαξίμου». Από την άλλη όμως, αποφεύγουν να τη χαρακτηρίσουν «ιδιωτική» ή «προσκυνηματική», ενώ η κυβέρνηση και η συμπολίτευση δεν εκπροσωπήθηκαν από άλλους στον εορτασμό στην Τήνο.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα δεν κοπάζει  ο θόρυβος για τη νέα θέση τής πρώην ανώτατης δικαστικού και σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση (με προεξάρχουσα την αξιωματική) τον τροφοδοτεί, με αφορμή θέματα Δικαιοσύνης και δικαστών.

Η παρουσία και η παρουσίαση τής κυρίας Θάνου στην Τήνο ως νομικού παρά τω πρωθυπουργώ δεν αποκλείεται να συμβολίζει «δυναμικές που ξεπερνούν την εθιμοτυπία», ακόμη και αν απλώς η εθιμοτυπία ή ένα ιδιωτικό προσκύνημα έφερε τη στενότατη  συνεργάτι τού κ.Τσίπρα στο κατανυκτικό περιβάλλον τής Τήνου.

Πέρα από την κυρία Θάνου, στον τοπικό εορτασμό παρέστη ο αντιπρόεδρος της βουλής  Μάριος Γεωργιάδης (Ένωση Κεντρώων). Παρών και ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής τής ΝΔ και κοινοβουλευτικός – όχι «Κυβερνητικός» εκπρόσωπός της, όπως προφανέστατα από παραδρομή σημειώθηκε στην αρχική εκδοχή ενημερωτικού σημειώματος για τον εορτασμό.

(φωτό Γιώργου Πολυκανδρίτηαπό την ιστοσελίδα τής μητρόπολης Σύρου)