Εν αναμονή νεωτέρων τελούν οι εμπλεκόμενοι στις ακτοπλοϊκές μεταφορές επ’ αφορμή συζητούμενου αιτήματος εταιρίας με μικρά και μεγάλα ταχύπλοα σκάφη – να δρομολογήσει ένα επιπλέον στη γραμμή των Κυκλάδων από Ραφήνα.

Το θέμα  ανακίνησε ενημερωτικός ιστότοπος της Ραφήνας επικαλούμενος αποκλειστικές πληροφορίες και χωρίς σαφή αναφορά σε ουσιώδη δεδομένα τής υπόθεσης ή στην ακριβή αντίδραση των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών.

Εν τούτοις, οι ψίθυροι για το θέμα ήδη προκαλούν «σούσουρο» και αντιδράσεις στη Ραφήνα και στην Αθήνα τού τύπου «πού θα το χωρέσουν κι’ αυτό; (το πλοίο)» ή «ποιά ώρα θα φεύγει αυτό;» κ.ο.κ. Άλλοι μιλούν για απλή βολιδοσκόπηση που έχει να κάνει με τον τρέχοντα ανταγωνισμό των εταιριών στη Ραφήνα.

Έτεροι συνδέουν τα περί αιτήματος εταιρίας για άδεια σε νέο ταχύπλοο με καθημερινή σύνδεση Ραφήνας-Σύρου-Τήνου όσο και Τήνου-Σύρου. Σχετικό αίτημα είχε επαναφέρει προσφάτως το Επιμελητήριο Κυκλάδων με επιστολή του προς την ίδια την εταιρία και προς το υπουργείο Ναυτιλίας. Μένει να φανεί.