Συγκερασμός ρυθμών, κινήσεων και ήχων απόψε στις 9μμ, στον υπαίθριο χώρο τού μουσείου Μαραμαροτεχνίας στον Πύργο, το οποίο φιλοξενεί το δεύτερο φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με δωρεάν είσοδο του κοινού.

Οι χορευτικές ομάδες τού μουσείου και του Εμπορο-βιοτεχνικού Συλλόγου υπό τη διδασκαλία τής Κορίνας Βαρελά, καθώς και το Χορευτικό τής Λέσχης Ποντίων Νάουσας υπό τη διδασκαλία τής Μαρίας Παυλίδου θα χορέψουν χορούς από τη νησιωτική Ελλάδα και τον Πόντο, εισάγοντας  γνώστες και κοινό σε μια ευχάριστη εμπειρία.

Μιλώντας για την ομάδα τού μουσείου, με την ευκαιρία τού Φεστιβάλ,  ο τοπικός διαχειριστής του Γιάννης Μιχαήλ είπε στη vista ότι βρίσκεται στον τρίτο χρόνο λειτουργίας της.

Στην ομάδα μετέχουν τουλάχιστον εικοσιδύο άνθρωποι, κυρίως κάτοικοι Έξω Μεριάς. Στα αποψινά χορευτικά θα μετάσχουν δεκατέσσερεις. Ο κ.Μιχαήλ τόνισε την υποστήριξη του δήμου Τήνου για την κάλυψη των αναγκών των εκτός Τήνου χορευτών που θα μετάσχουν στο φεστιβάλ.

Μιλώντας για τους χορευτές και τις χορεύτριες τής ομάδας τού Εμπορικού Συλλόγου η διδασκάλισσα τους Κορίνα Βαρελά είπε ότι πρόκειται για πειθαρχημένο σύνολο που παρακολουθεί με προσοχή τη διδασκαλία και αφομοιώνει τα βήματα, τις κινήσεις αλλά και το πνεύμα των δημοτικών χορών, νησιώτικων και άλλων.