Την ερχόμενη Παρασκευή 16 Ιουλίου λήγει η περίοδος για την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου από τους υποψηφίους μέσω τής σελίδας τού υπουργείου Παιδείας. Η ημερομηνία είναι τελική και δεν θα γίνεται περαιτέρω δεκτή μια οριστικοποίηση.

Αφού ο υποψήφιος ή η υποψήφια οριστικοποιήσει την επιλογή, θα λαμβάνει μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου τον οποίο πρέπει και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του/της και να τον εκτυπώσει.

Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων μπορούν οι υποψήφιοι να αναζητούν σε σχετική ιστοσελίδα τού υπουργείου, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους, τα αρχικά κεφαλαία-ελληνικά γράμματα του επωνύμου τους, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους.

**************

Σύμφωνα με τη γενική ανάλυση των  φετινών πανελλαδικών από το εκπαιδευτικό τμήμα τής εφημερίδας «Το Βήμα»,  οι βάσεις στις οικονομικές και στις πολυτεχνικές σχολές θα πέσουν, ενώ οκτώ στους δέκα εισαγόμενους δεν φοιτούν στο γνωστικό πεδίο που επιθυμούν αλλ’ όπου τους στείλει το ντόμινο των αποτελεσμάτων.

Μόνο ένας στους δέκα εισαγόμενους έχει περιλάβει στις τρεις πρώτες επιλογές του το τμήμα στο οποίο εισάγεται τελικά. Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, στις φετινές πανελλαδικές τα μαθηματικά ήταν μοιραίο μάθημα και η Γλώσσα εξελίχθηκε σε παγίδα.