Μια όμορφη διαδρομή σε μονοπάτια της κλασσικής, της λάτιν και της σύγχρονης τζαζ χάρισαν στο κοινό τής Τήνου οι διοργανωτές τού Φεστιβάλ Τζαζ με τη συναυλία που δόθηκε στο παλιό δημοτικό σχολείο τού Τριαντάρου.

Συμμετείχαν ο Χρήστος Ραφαηλίδης, ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Αλέξανδρος Κτιστάκης, με εκλεκτή προσκεκλημένη τη Μιράντα Βερούλη.

Ο δεξιοτέχνης τού βιμπραφώνου Ραφαηλίδης ξεκίνησε με κλασσικό πιάνο στα επτά χρόνια του. Στα δεκατέσσερα ασχολήθηκε με τα κλασσικά κρουστά, ολοκλήρωσε μουσικές σπουδές στην Αμερική και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο ως μαθητής τού διεθνούς φήμης βιμπραφωνίστα Τζο Λοκ. Έχει παίξει με μύθους τής τζαζ όπως οι Μίνγκους και Μαρσάλις, καθώς και με κορυφαίους αμερικανούς, ιταλούς, έλληνες και με άλλους μουσικούς.

Με υπερ-εικοσαετή παρουσία στην ελληνική τζαζ και λάτιν σκηνή, και σχεδόν τηνιακιά, η τραγουδίστρια Μιράντα Βερούλη ξεκίνησε την καριέρα της το 1996 με την πρώτη μπάντα βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα (Som Brazil). Σπούδασε jazz με τον Σύλβιο Σύρρο στο Athenaeum, τραγουδούσε ή ηχογραφούσε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ιδιαιτέρως στη Βραζιλία. Το 2003 σχημάτισε τη δική της brazilian jazz μπάντα, τους Desafinados.

Παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ Τήνου, ο Γεωργιάδης σπούδασε ηλεκτρικό μπάσο με τον Γιώργο Φακανά και κλασσικό κοντραμπάσσο με τον Τάσο Καπογιάννη. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής αλλά και δεξιοτέχνες όπως οι Μέρφυ, Πέτερσον, Φιου, Φρήντμαν, Γκέρρα, Γιέϊρντ, Ρίτσαρντσον και Λάμπετ. Είναι μέλος τής big band τού δήμου Αθηναίων και παραδίδει μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου και κοντραμπάσου στη σχολή της Αθήνας.

Ο «κρουστός» Κτιστάκης έχει master’s degree στη μουσική ερμηνεία από το τμήμα Μουσικών Σπουδών τού Ιονίου πανεπιστημίου, στο οποίο διδάσκει τζαζ ως καθηγητής. Έχει συνεργασθεί με σχεδόν ολόκληρη την τζαζ σκηνή στην Ελλάδα και με σημαντικούς μουσικούς και τραγουδιστές τού εντέχνου, καθώς και με ξένους καλλιτέχνες όπως -μεταξύ άλλων- οι Τζάκσον, Μαριένταλ, Γκαμπέϊλ, Ρέμι και Σότο.