Γράφει για τη vista

η

Βίκυ Τρύφωνα

 

 

Μέσα σε ένα περιβάλλον μιζέριας και απομόνωσης που διαμορφώνει η κρίση, κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν να αντισταθούν. Να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν. Άνθρωποι γεμάτοι από αγάπη για τον τόπο τους και πάθος για τη γη, τη θάλασσα και τον άνεμο που τους έθρεψε και συνεχίζει να τους θρέφει.

Άνοιξαν σπίτια-κατώγια-εργαστήρια-σχολεία-αγορές, αναβίωσαν παραδόσεις-έθιμα-ιστορία και μας υποδέχτηκαν δίνοντας την ψυχή τους, την καρδιά τους και το μεράκι τους για το νησί τους. Και άπλωσαν το χέρι τους σε άλλους τόπους καλώντας τους να συν-δημιουργήσουν. Επί μια εβδομάδα η Τήνος και οι καλεσμένοι της περπάτησαν σε μονοπάτια των γεύσεων, των ήχων, των εικόνων και οι διοργανωτές κατάφεραν να κινητοποιήσουν εκατοντάδες εθελοντές εντός και εκτός νησιού.

Είναι πολλά τα μηνύματα που δείχνουν ότι οι άνθρωποι των Tinos Food Paths ξέρουν και μπορούν να μας δείξουν ένα δρόμο προς ένα καλό μέλλον για την Ελλάδα, ότι στέλνουν ένα μήνυμα ελπίδας προς όλους. Τους ευχαριστούμε που συνεχίζουν να ονειρεύονται, που επιμένουν να κάνουν πράξη το όνειρό τους και που μας καλούν όλους και όλες να γίνουμε κοινωνοί ενός άλλου ονείρου!