Πριν από δέκα χρόνια άρχισε ν’ αποτυπώνει τα σημάδια του Αιγαίου στο χαρτί. Συνεχίζει να καταγράφει και στο ίντερνετ τα στοιχεία που συλλέγει εμμονικά για τον πολιτισμό τής διατροφής, της παραγωγής, της γαστρονομίας.

Οι στροφές στη διαδρομή τού Γιώργου Πίττα (φωτό) είναι πολλές, απότομες και παραξενεύουν αρκετούς: Από την Κοινωνιολογία στη Βενσέν τής Γαλλίας μέχρι τον επαγγελματικό σχεδιασμό επίπλων, την επιχειρηματική ομάδα τού «Νέου Κατοικείν» και….

…από το ξενοδοχείο και το λαογραφικό μουσείο του στην Πάρο μέχρι τις γαστρονομικές και εθιμικές περιπλανήσεις του. Πολλές από τις ιστορίες που ο κ.Πίττας έχει να διηγηθεί καθιστούν τις στροφές του ευεξήγητες.

Ο επικεφαλής τού προγράμματος «ελληνικό πρωϊνό» τού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου είναι παλιός γνώριμος των Tinos Food Paths. Θεωρεί πως οι έλληνες «αρχίζουν να αποκτούν πολιτιστική αυτοπεποίθηση για τη διατροφή τους και για μια γαστρονομική παράδοση για την οποία λίγο ως πολύ…ντρέπονταν μέχρι τώρα».

Διαπιστώνοντας αυτό ο Πίττας υποστηρίζει: «Καινοτομία είναι να ανακαλύπτεις και να ακολουθείς κάτι νέο. Καινοτομία είναι όμως και ένας νέος τρόπος που διαλέγεις για να διαχειρισθείς το παλιό».