Ο Δημήτρης Τσουκαλάς (φωτό) είναι κάτοικος του χωριού Ανάβρα τού νομού Μαγνησίας κατά τα τελευταία σχεδόν τριάντα χρόνια. Μετά από την πολλοστή θητεία του ως προέδρου τής ομώνυμης κοινότητας, το 2010 ίδρυσε την εθελοντική οργάνωση ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ για την ανάπτυξη του τόπου του.

Ο κ.Τσουκαλάς, επικουρούμενος από τη σύζυγό του διδάκτορα αρχιτεκτονικής Μάχη Καραλή, είχε αφοσιωθεί στη μεταμόρφωση της Ανάβρας από ένα απομονωμένο κτηνοτροφικό χωριό σ’ ένα πρότυπο λειτουργικό  οργανισμό τής υπαίθρου Ελλάδας. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, κομβικό ρόλο στον ριζικό εκσυγχρονισμό είχε η δημιουργία αιολικού πάρκου στην περιοχή.

Την προηγούμενη δεκαετία ο κ.Τσουκαλάς είχε πιστωθεί με το αναπτυξιακό αποτέλεσμα στον τόπο του. Εκτιμά όμως ότι εδώ και χρόνια ο τόπος του φθίνει εξ αιτίας τής μεταγενέστερης διαχείρισης. Προσκεκλημένος στα Tinos Food Paths είπε ότι «η Τήνος μπορεί να επιτύχει όσα η Ανάβρα, έστω και στη βάση ενός διαφοροποιημένου μοντέλου. Έχει πολλά στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν για να βελτιώσει τη θέση του το νησί».